huis in barendrecht

het is moeilijk te geloven dat dit eens een gewone standaard badkamer in een standaard rijtjeshuis was. met een klein beetje avontuurlijke inslag is de muur tussen de bad- en slaapkamer verwijderd. het levert een fantastische ruimte op die niet zou misstaan in een vijfsterren hotel.

het vrijstaande eivormige bad wordt geaccentueerd door de mix van glasmozaïek op de achterwand, overigens een op maat gemaakte mix gebaseerd op een storm boven de noordzee. dat is nog eens prettig wakker worden.

de zeer eigentijdse keuken uitgevoerd in geanodiseerd aluminium met dik belgisch hardstenen werkblad. de opstelling is zo uitgevoerd dat een standaard nieuwbouwwoning is getransformeerd in een unieke woning. de krappe fantasieloze opstelling van de oude keuken is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een fors eiland met een ingenieus geplaatste kastenwand. het gevolg van het verschuiven van de keuken van de wand naar het midden van de ruimte, is dat er nu een volwaardige plek om te eten is gevormd met uitzicht op de binnentuin.

de foto’s zijn gemaakt door maurice brandts