werkelijk

al sinds mijn vader me op mijn achtste jaar op de bank leerde tekenen in perspectief, teken ik landschappen, gebouwen en interieurs. een opleiding volgen tot interieurarchitect lag dan ook voor de hand. jarenlang heb ik keukens, badkamers, woonkamers en noem alle ruimtes in en rond een huis maar op, onder handen genomen.

maar goed, ik ben dus interieurarchitect geworden. en hoe word je dat? in mijn geval door eerst het vwo met goed succes af te ronden. met een uitermate gevarieerd vakkenpakket – van wiskunde en natuurkunde tot geschiedenis en tekenen – stapte ik breed georiënteerd de rotterdamse kunstacademie binnen.

daar leerde ik construeren, visualiseren en realiseren. ik studeerde af in interieur- en objectontwerpen, kunst- en cultuurgeschiedenis. en passant leerde ik houtbewerken, meer dan honderd houtsoorten herkennen, lassen en werken met het gloednieuwe veelbelovende autocar (inmiddels al weer enkele jaren vervangen door vectorworks).

de laatste jaren werd ook mijn liefde voor het platte werk, om het zo maar oneerbiedig te noemen, sterker. de prachtige platen die hergé tekende voor kuifje, de geweldige japanse houtsnedes van hokusai en hiroshige, immer tot fantasie leidende wereldkaarten, eindeloze patronen en inspirerende chinese kalligrafie zorgden ervoor dat ik zelf ook meer wilde ontwerpen op grafisch vlak. ik heb daarom een deeltijd-opleiding gevolgd tot grafisch ontwerper. in aanvulling op de kennis die ik op de kunstacademie heb opgedaan, leerde ik grafisch vorm te geven en typografie. daarnaast ben ik vaardig aan het worden in adobe illustrator, indesign en photoshop op de mac.

wat wil ik je verder nog vertellen? eens kijken… ik drink mijn dagelijkse espresso graag heet en ongezoet en mijn groene thee het liefst direct van de plant. ik verdiep me graag in landkaarten en plastic wasknijpers.  mijn hersens leg ik wekelijks in de knoop in het japans om de volgende dag de knopen in de spieren te verwijderen met een uur Vinyasa-yoga. すごいですね?

tot binnenkort?
groeten,

edith koppenhagen
edith@dewereldvanedith.nl

Geef een antwoord